Speellocaties & data

CORONANIEUWS
Tot onze grote spijt moeten wij vanwege de coronacrisis besluiten om de theatervoorstelling Smokkelbern te annuleren. Het gaat om alle voorstellingen in Amsterdam, Lemmer, Abbega, Sneek en Leeuwarden.
Op dit moment werken wij, in nauw overleg met andere partijen die ook projecten rond 75 jaar vrijheid organiseren, aan het verplaatsen van de activiteiten naar een ander moment.
Jullie kaartjes blijven geldig!
Zodra wij weten hoe het verder gaat informeren wij jullie direct over de mogelijkheden.
Bewaar uw gekochte kaartje/e-ticket dus goed!
Wij betreuren het zeer dit besluit te moeten nemen. Wij vertrouwen op uw begrip. Voor vragen kunt u contact opnemen met Ruth ter Voort via Ruth@joodsekinderen.nl

 

Smokkelbern wordt tussen 15 april en 16 mei 2020 opgevoerd op vijf verschillende plaatsen op de belangrijkste smokkelroute van Amsterdam naar Fryslân. Alle locaties spelen een belangrijke rol in het verhaal van Lea en de andere 210 Joodse kinderen, die in 1943 naar Fryslân werden gesmokkeld.

Amsterdam | 15 (première UITVERKOCHT ), 16, 17 en 18 april

Uilenburgersjoel,  Nieuwe Uilenburgerstraat 91, Amsterdam
De Uilenburgersjoel is een voormalige synagoge in de Joodse buurt, waar Lea woonde en werd opgehaald door het studentenverzet.


Lemmer | 22, 23, 24 en 25 april

Hervormde kerk, Kerkhof 1, Lemmer
Veel Joodse kinderen werden van Amsterdam met de toenmalige veerboot naar Lemmer gesmokkeld. Daar stapten ze vlakbij de Hervormde kerk aan de Emmakade van boord.


Abbega | 28 en 29 april  BEIDE UITVERKOCHT

Gertrudiskerk, Wartenterp 18, Abbega
Met haar onderduikfamilie ging Lea in de oorlogsjaren en ook erna op zondag naar de kerk van Abbega.


Sneek | 4, 6, 7 (UITVERKOCHT), 8 (UITVERKOCHT) en 9 mei (UITVERKOCHT)

Doopsgezinde kerk, Singel 26, Sneek
Na een spannende reis werden de meeste Joodse kinderen naar de Doopgezinde kerk van dominee Willem Mesdag in Sneek gebracht. Daar kwamen ze even op verhaal voordat ze verder gingen naar hun onderduikadres.


Leeuwarden | 12, 13, 14, 15 (UITVERKOCHT), 16 mei (UITVERKOCHT)

Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk 18, Leeuwarden
De Doopsgezinde kerk van Leeuwarden schoot Sneek te hulp toen de toestroom van kinderen te groot werd. In Leeuwarden en omliggende dorpen werden niet veel later 100 Joodse kinderen bij onderduikgezinnen ondergebracht.