Onderduikdagen

Het verhaal van de onderduikkinderen is indrukwekkend. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen geschiedenis. Op 1, 2 en 3 mei komen ze terug naar Fryslân om hun verhalen te vertellen en door te geven aan de volgende generaties. Want hun onderduikverhalen zijn ook nu nog actueel. Overal op de wereld zijn mensen en kinderen op de vlucht. Tijdens deze dagen zijn er ook stadswandelingen langs historische onderduikplekken, lezingen en andere speciale activiteiten.

Woensdag april – mei 2020

Educatief programma Joods kind in de klas (VOL, aanmelden niet meer mogelijk)
Binnen het project De terugkeer van de Joodse kinderen is er ook plaats voor een educatieonderdeel. Basisscholen uit Friesland konden een aanvraag doen om een Joods onderduikkind in de klas uit te nodigen en te luisteren naar zijn of haar verhaal. Er zijn voor de scholen geen kosten aan verbonden. Er is plaats voor 15 klassen en het is bedoeld voor groep 7 of 8.

Inmiddels hebben we vanuit de hele provincie meer dan twintig aanvragen gekregen. De aangemelde scholen krijgen binnenkort bericht wie bij hun op school komt vertellen en wanneer.

Voor meer info kun je contact opnemen met: Ruth@joodsekinderen.nl.


Vrijdag 1 mei 2020

Officiële openingsceremonie met de Joodse kinderen


Zaterdag 2 mei 2020

Programma met verschillende activiteiten rond 75 jaar vrijheid.


Zondag 3 mei 2020

De Joodse onderduikkinderen vertellen hun verhalen op de plekken waar zij zaten ondergedoken. Tijden en locaties volgen nog.